Europski tjedan mobilnosti – biciklijada u Osijeku

Pozivamo vas da nam se pridružite u petak 22. rujna

 u vožnji biciklima kroz Osijek!

Povodom Europskog tjedna mobilnosti, Informacijski centar Europe Direct Osijek koji djeluje pri Regionalnoj razvojnoj agenciji Slavonije i Baranje u suradnji s

Gradskim savezom za sportsku rekreaciju “Sport za sve” Osijek i Školskim športskim savezom grada Osijeka organizira biciklijadu, u petak 22.9.2017. u Osijeku.

Svake godine od 16.- 22. rujna u Europi se obilježava Europski tjedan mobilnosti – najveći događaj posvećen održivom urbanom prometu.

Grad Osijek već tradicionalno ovim povodom 22. rujna organizira dan bez automobila zatvaranjem prometa u jednoj ulici u središtu grada. I ove godine to je Školska ulica iz koje biciklijada kreće i u kojoj završava.

U program biciklijade uključuju se organizacije i institucije koje će u Školskoj ulici predstaviti svoje aktivnosti i projekte vezane uz zdrave i sigurne načine kretanja i druge aktivnosti kojima se doprinosi smanjenju

onečišćenja okoliša i boljoj kvaliteti života u gradskim sredinama.

 

16:00 Školska ulica – okupljanje i promo/info aktivnosti
b   Europe Direct Osijek, Gradski savez za sportsku rekreaciju “Sport za sve” Osijek, Školski športski savez grada Osijeka: informacije i preuzimanje poklona za sudionike (majica, loptica)

b   Gradsko društvo Crvenog križa Osijek: predstavljanje programa i aktivnosti s naglaskom na prvu pomoć (zbrinjavanje ozljeda u prometu)

b   Športska zajednica Osječko-baranjske županije: predstavljanje aktivnosti

b   Školski športski savez Osječko-baranjske županije: predstavljanje aktivnosti

b   Udruga gluhoslijepih grada Zagreba: predstavljanje projekta “Gluhoslijepe osobe i biciklisti zajedno u pješačkim zonama”

b   Elektrotehnička i prometna škola Osijek: predstavljanje škole i solarnog automobila

b   Biciklistički klub Osijek 2010: predstavljanje kluba

b   Udruga za rekreativni biciklizam Kotrljaneri: predstavljanje udruge

17:00 – 18:00 Školska ulica – START BICIKLIJADE
b   Rekreativna vožnja biciklističkim stazama i ulicama grada
18:00 – 19:00 Školska ulica – nastavak promo/info aktivnosti i zajedničko fotografiranje
b   Nastavak promo/info aktivnosti i organizirano fotografiranje sudionika, i njihovi dvokotačnih ljubimaca J Fotografije će biti objavljene na Facebook stranici Europe Direct Osijek

INFORMACIJE ZA SUDIONIKE BICIKLIJADE

Sudionici biciklijade voze na vlastitu odgovornost, organizatori ne odgovaraju za štetu koju vozač nanese sebi ili trećoj osobi.

Za sudionike mlađe od 16 godina Zakonom je propisano obvezno nošenje kacige.

Za sudionike biciklijade postoji mogućnost besplatne posudbe bicikla uz pokaz osobne iskaznice u Gradskom savezu za sportsku rekreaciju “Sport za sve” Istarska 1, od 16,00 – 16,30 sati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *