ŠKOLA SKIJANJA – Gerlitzen 2018. (izvješće)

Školski športski savez grada Osijeka je u suradnji s Turističkom agencijom Nobis d.o.o. (Zgreb), Odsjekom za sport Grada Osijeka i Školskim športskim savezom OBŽ, drugu godinu za redom organizirao školu skijanja u Gerlitzenu (Austrija). Polaznici su bili učenici od 2. – 8. razreda osnovnih te od 1. – 2. razreda srednjih škola. Škola skijanja se održavala u terminu od 6.-13. siječnja 2018. godine. Škola skijanja je  planirani program Saveza i prihvaćen je Programom javnih potreba u sportu na području grada Osijeka.

U cijeni aranžmana u iznosu od 2.490,00 kuna polaznicima je bilo osigurano :

  • 7-dnevni polu pansion (doručak i večera u restoranu hotela kojem su djeca bila smještena),
  • 6-dnevna skijaška karta
  • kvalitetna škola skijanja (licencirani učitelji i voditelji skijanja),
  • skijaška oprema (skije, cipele, štapovi i kaciga za sve polaznike škole skijanja, markeri),
  • autobusni prijevoz,
  • putno osiguranje,
  • večernja animacija i cjelodnevna briga o djeci.

 

Uz ovu osnovnu cijenu aranžamana svi polaznici su nadoplatili skijašku kartu (za djecu do 15 godina – 104,5 E, za djecu od 15 do 18 godina – 167 E, a za odrasle – 209 E).

 

U školu skijanja je bilo uključeno 38 polaznika iz Osijeka i 39 iz Zagreba.

 

Smještaj je bio osiguran u Hotelu Alpen koji se nalazi u blizini skijaških staza.

Škola skijanja se svakodnevno provodila u terminu od 9,00 – 15,00 sati, a u nju su bila obavezno uključena sva djeca. Pauza i odmor su bili za vrijeme ručka u Hotelu na skijaškim stazama. Vršila se nadoplata za ručak u iznosu od 5,5 eura dnevno.

Skijašku opremu potrebnu za provedbu škole skijanja za svakog polaznika osigurali su : Školski športski Savez grada Osijeka i Športska zajednica Osječko-baranjske županije. Skijaška oprema je prije škole skijanja i servisirana. Kao i prijašnjih godina i ove godine su korišteni markeri koji su služili za vidno označavanje polaznika škole skijanja na skijaškim stazama.

Polaznici su bili podijeljeni u 8 skupina obzirom na predznanje skijanja. Posljednji dan obuke održano je natjecanje na stazi koju su nam postavili domaćini. Školu skijanja su svakodnevno provodili licencirani učitelji i voditelji skijanja : Marina Knežević, Hrvoje Laktić i Branko Jovanovac –početničke skupine, Dane Končar, Željko Matković i Mladen Pupić  – osnovne skupine skijaša (koji su prošli 1-4 godine škole skijanja);  Ruđer Mihovilić – napredniji skijaši; i Darko Dumančić – najnapredniji skijaši. Svi polaznici su uspješno svladali školu skijanja.

 

Osim sportskog i natjecateljskog programa, boravak je obilovao zabavnim i edukativnim sadržajima dok je zadnje večeri održana završna svečanost, na kojoj su se, uz prigodan zabavni program za koji su se pobrinuli polaznici tečaja i njihovi voditelji, podijelila priznanja o završenoj školi skijanja i medalje najboljim natjecateljima. Sanda Gašić, glavna tajnica Saveza je bila zadužena za organizaciju putovanja, organizaciju smještaja djece, koordinaciju učitelja skijanja, animacijske aktivnosti djece i dr.

 

 

Vrijeme je bilo promjenjivo, a snijega na stazama je bilo dovoljno za kvalitetnu provebu škole skijanja. Domaćini u Hotelu su bili iznimno prijazni. Polaznici škole skijanja u ovoj organizaciji su bili jedini gosti u Hotelu što je posebno obradovalo naše mlade polaznike jer su se lijepo i kvalitetno družili međusobno, a i sudjelovali su u svim animacijskim slobodnim aktivnostima.

 

 

 

Izviješće sastavila :

 

Sanda Gašić, prof.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *