IZMJENA – OBAVIJEST O ODRŽAVANJU NATJECANJA U RUKOMETU ZA OSNOVNE ŠKOLE  (7./8. razredi)

Za natjecanje u rukometu u šk. godini 2017./18. prijavu je izvršilo 10 muških i 7 ženskih ekipa. Utakmice se igraju u ŠD Jug. Povjerenici natjecanja : Neven Zafred i djelatnici Saveza.

 DJEČACI – SUSTAV NATJECANJA

 1. DIO – Ekipe su podijeljene u tri (3) skupine u kojima će se međusobno nadmetati jednostrukim bod sustavom.
 2. DIO – Prolaze prvoplasirane ekipe iz svake skupine i drugoplasirana ekipa iz C skupine (ostaje ukupno 4). Igraju kup sustavom (parovi se ždrijebaju) do konačnog pobjednika

 

A SKUPINA – ZRINJEVAC, RETFALA, JOSIPOVAC

B SKUPINA – KREŽMA, FRANKOPAN, VIŠNJA

C SKUPINA – GINKO, SV. ANA, SLAP, ROKUS

 

 

DJEVOJČICE – SUSTAV NATJECANJA  

 1. DIO – Ekipe su podijeljene u 2 (dvije) skupine u kojima će se nadmetati jednostrukim bod sustavom.
 2. DIO – Prolaze dvije prvoplasirane ekipe iz svake skupine i križno razigravaju A1-B2; B1-A2; poražene igraju za 3./4 mjesto, a pobjedničke ekipe igraju finale.

 

 

A SKUPINA – ZRINJEVAC, VIŠNJA, ROKUS, (NAZOR – naknadna prijava)

B SKUPINA – RETFALA, SLAP, FILIPOVIĆKA

 

 

 

RASPORED NATJECANJA

 

 

– ponedjeljak, 23. 10. 2017.                      – petak, 03. 11. 2017.                             – četvrtak, 09. 11. 2017.

11,10 (Ž) Filipovićka – Slap                     11,10    (Ž) Filipovićka – Retfala             11,10 (M) Retfala – Zrinjevac

11,50 (Ž) Rokus – Zrinjevac                    11,50    (Ž) Rokus – Višnja                     11,50 (M) Slap – Rokus

12,30 (M) Ginko – Rokus                                   12,30    (M) Retfala – Josipovac             12,30 (Ž) Retfala – Slap

13,10 (M) Slap – Sv. Ana                       13,10    (M) Ginko – Slap                        13,10 (Ž) Zrinjevac – Višnja

13,50 (M) Zrinjevac – Josipovac              13,50    (M) Sv. Ana – Rokus                  13,50 (M) Ginko – Sv. Ana

14,30 (M) Krežma – Frankopan               14,30    (M) Frankopan – Višnja             14,30 (M) Višnja – Krežma

15,15 (Ž) Višnja – Nazor                        15,15    (Ž) Nazor – Zrinjevac                15,15 (Ž)  Rokus – Nazor

 

 

 

 

 

 

PROPOZICIJE NATJECANJA

 1. Natjecanje se održava prema ovim pravilima i prema pravilima Hrvatskog rukometnog saveza.
 2. Momčad se sastoji od najviše 14 igrača/ica, a susret može početi ako se u polju nalazi najmanje 6 igrača/ica i vratar.
 3. Susret traje 2 x 15 minuta s odmorom od 5 minuta. U svakom poluvremenu momčad ima pravo na jednu minutu odmora (time-out), tijekom koje se zaustavlja sat za mjerenje vremena.
 4. Zbog prekršaja igrač dobiva žuti karton. Ponovljeni prekršaji istog igrača mogu se kazniti isključenjem od 1 minute. Igrač koji je treći puta isključen na 1 min. dobiva crveni karton, napušta igru i klupu za rezervne igrače. Nakon isteka 1 minute igrača s crvenim kartonom može zamijeniti drugi igrač.

U slučaju izravnog crvenog kartona igrač napušta teren i klupu za rezervne igrače, a po automatizmu mu se zabranjuje nastup na prvoj sljedećoj utakmici. Umjesto isključenog igrača nakon 1 minute ulazi zamjenski igrač s klupe.

 1. U utakmicama za konačni poredak, koje se igraju po kup sustavu, u slučaju neriješenog rezultata izvode se sedmerci i to naizmjence pet (5) igrača svake momčadi. Ne dobije li se pobjednik izvode se sedmerci i to naizmjenično po jedan igrač iz svake momčadi dok se ne dobije pobjednik. Sedmerce ne smiju izvoditi igrači koji su isključeni iz igre.
 2. U slučaju da ekipe imaju jednak broj bodova redoslijed se određuje na slijedeći način : – međusobni susret; – gol razlika; – tko je dao više golova;- ždrijeb.
 3. Natjecatelji moraju imati dresove s vidno označenim brojevima. Prvoimenovani nose svjetliju boju dresova. Igrači u teren (dvorana) mogu ući samo u čistoj obući.

 

 

 

Sanda Gašić, prof.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *