Obavijest o održavanju natjecanja u PLIVANJU – OŠ, SŠ

OBAVIJEST O ODRŽAVANJU NATJECANJA U PLIVANJU

(EKIPNOM I POJEDINAČNOM) ZA OSNOVNE I SREDNJE ŠKOLE

 

Obilježavajući Dan Grada, Školski športski savez grada Osijeka organizira natjecanje u plivanju za osnovne i srednje škole, a koje će se održati u

petak, 23. 11. 2018. godine na Gradskim bazenima s početkom u

                                                    9.00 h – srednje škole

                                                  10.30 h – osnovne škole

 

NAPOMENA: Molimo plivače i voditelje da dođu pola sata prije početka natjecanja.

Prijave momčadi (pojedinaca) dostavite faksom ili e-mailom do četvrtka, 22. 11. 2018. g. (do 12,00 sati).     Prijavnice su Vam poslane u privitku dopisa.

 

 POSEBNE PROPOZICIJE PLIVANJA:

 1. Natjecanje se održava po pravilima Hrvatskog plivačkog saveza te po ovim pravilima:
 2. Natjecanje je momčadsko i pojedinačno. Ako škola nema kompletnu momčad, ima pravo prijaviti pojedince koji će biti uvršteni u pojedinačni poredak.
 3. Natjecanje će se održati u sljedećim disciplinama:
 • 50 m slobodno
 • 50 m leđno
 • 50 m prsno
 • 50 m leptir
 • štafeta 4 x 50 m mješovito
 • štafeta 4 x 50 m slobodno
 1. Ekipu čini 8 (osam) natjecatelja i (1) jedna rezerva u muškoj, odnosno ženskoj konkurenciji. ŠŠD će se ekipno bodovati i ukoliko nastupi sa manje od 8 natjecatelja (minimalno 4) u svim pojedinačnim disciplinama i jednoj štafeti.
 2. Svaka (kompletna) ekipa na svakoj disciplini prijavljuje 2 (dva) natjecatelja, a boduju se oba rezultata. Svaki natjecatelj može nastupiti u jednoj disciplini i u jednoj štafeti. Prijavljeni pojedinci mogu nastupiti u 1 disciplini.
 3. Bodovanje za ekipni poredak:
 • Prvoplasirani (natjecatelj ili štafeta) donose ekipi bodove po formuli: broj ekipa x 2 boda, drugoplasirani će osvojiti bod manje od prvoplasiranog, trećeplasirani dva boda manje, itd..
 1. U slučaju diobe mjesta bolja je momčad koja ime više prvih; drugih; trećih; mjesta te koja ima bolji poredak u štafeti 4×50 mješovito; štafeti 4×50 slobodno.

 

Medalje će biti uručene prvoj trojici najuspješnijih natjecatelja po disciplinama i štafetama. Pehari za ekipno natjecanje će se najboljima uručiti kada se obrade svi rezultati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *