OBAVIJEST  O  ODRŽAVANJU  NATJECANJA  U STOLNOM  TENISU  ZA  OSNOVNE  ŠKOLE

Za natjecanje u st. tenisu prijavu je izvršilo 9 muških i 4 ženske ekipe. Natjecanje će se održati u ŠND „Gradski vrt“, K. Trpimira 23 . Povjerenici natjecanja – treneri iz STK Vodovod Osijek.

 

DJEVOJČICE – srijeda, 15. 11. 2017. godine u 8,30 sati

– POLET, ROKUS, TINKA, SLAP

 

DJEČACI – četvrtak, 16. 11. 2017. godine u 8,30 sati

– FRANKOPAN, JAGODA, MLADOST, POLET, RETFALA, ROKUS, SLAP, SV. ANE, TINKA

 

Napomene :   1. Ukoliko netko želi otkazati natjecanje molim da to učini pravovremeno.

  1. Županijsko natjecanje će se održati 24. 11. 2017. godine u Osijeku.

 

POSEBNE PROPOZICIJE STOLNOG TENISA

  1. Natjecanje se održava po pravilima Hrvatskog stolnoteniskog saveza te po ovim pravilima:
  2. Ekipno natjecanje se održava u muškoj i ženskoj konkurenciji.
  3. Ekipu čine 3 igrača – ce i 1 rezerva. Rezervni član ekipe može u drugom krugu utakmice (nakon prve tri igre) zamijeniti nekog od natjecatelja iz početne postave.
  4. Redoslijed igranja (susreta) je:

pojedinačno A – X ; pojedinačno B – Y ; pojedinačno C – Z ; pojedinačno A – Y ; pojedinačno B – X

  1. Ekipa koja prva ostvari tri pobjede je pobjednik. Preostali susreti se ne igraju. Svi susreti igraju se na tri dobivena seta.

Set dobiva igrač ili par koji prvi osvoji 11 poena, osim u slučaju da oba igrača ili para osvoje 10 poena. Tada set dobiva igrač ili par koji prvi nakon toga osvoji dva poena više.

Ako dvije ekipe ostvare jednak broj bodova, njihov plasman određuje se iz njihovog međusobnog susreta.

Ako tri ekipe ostvare jednaki broj bodova onda se poredak određuje prema sljedećim kriterijima : omjer pobjeda i poraza pojedinačnih susreta; dobivenih i izgubljenih setova; dobivenih i izgubljenih poena u setovima.

  1. Prije početka utakmice voditelji ekipa podnose povjereniku natjecanja prijavnicu u kojoj prijavljuju tri natjecatelja u pojedinačnim susretima (pozicije A, B, C odnosno X, Y, Z). Voditelji su dužni prijaviti ekipe 15 minuta prije početka natjecanja.
  2. Ždrijebom će se odrediti koja će ekipa imati postavu «A, X». Prije predaje prijavnice ekipa ne može imati uvid u prijavnicu suparničke ekipe.
  3. Ako prozvana ekipa neopravdano ne nastupi, nakon čekanja od 10 minuta gubi susret bez borbe. Ako prozvani igrač neopravdano ne nastupi, nakon čekanja od 3 minute gubi susret bez borbe.
  4. U svakoj igri svaki natjecatelj ima pravo na jedan time-out koji poziva voditelj/mentor ili sam natjecatelj, a čime dobiva pravo na pauzu u trajanju od najviše jedne minute odnosno dok je ne prekine pozivatelj. Između setova natjecatelji imaju pravo na pauzu od 1 minute. Svakih 6 poena natjecatelji imaju pravo na kraći prekid za brisanje i koncentraciju.

 

 

Sanda Gašić, prof.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *