OBAVIJEST O ODRŽAVANJU NATJECANJA U BADMINTONU ZA SREDNJE ŠKOLE

Za natjecanje u badmintonu u šk. godini 2017./18. prijavu je izvršilo 12 muških i 11 ženskih ekipa.

 

 

PRIJAVLJENE EKIPE : (M,Ž) Artos, Ekonomac, Grados, Gymnicus, PKCM, Primag, Trgos, Klasičar, Medicinar, Victoria; (M) Kune, Stroters (Ž) Ugostitelj

 

Natjecanje će se održati u

 

srijedu, 22. studenog 2017. godine

u dvorani Prosvjetno kulturnog centra Mađara u RH (Drinska 12 a)

s početkom u 10,00  sati.

 

 

Prijave ekipa se vrše 15 minuta prije početka natjecanja. Povjerenik natjecanja će biti gosp. Željko Šnur.

 

 

PROPOZICIJE NATJECANJA

 1. Natjecanje se održava prema ovim pravilima i prema pravilima Hrvatskog badmintonskog saveza.
 2. Ekipu čine četiri (4) natjecatelja. Ekipa koja ima tri natjecatelja može nastupiti na natjecanju. Ekipe koje dođu na natjecanje s dva natjecatelja ne smiju nastupiti na natjecanju.
 3. Jedan natjecatelj može tijekom pojedinog susreta odigrati maksimalno dva meča. Ukoliko tijekom natjecanja dođe do povrede nekog od natjecatelja ekipa može nastaviti s natjecanjem.
 4. Svaki neodigrani meč gubi se bez borbe rezultatom 21:0. Redoslijed igranja je: pojedinačno A-X; pojedinačno B-Y; par (AiliB)C-(XiliY)Z; pojedinačno C-(YiliX); pojedinačno (BiliA)-Z.
 5. Ekipa koja prva ostvari tri pobjede, nakon što su se odigrala dva pojedinačna meča i meč parova je pobjednik te se upisuje rezultat od 3:0. Preostali mečevi se ne igraju. Svi mečevi igraju se na jedan dobiveni gem. Gem je osvojila ona strana koja prva osvoji 21 bod. Kod rezultata 20:20 strana koja prva ostvari vodstvo od dva boda osvaja taj gem. Kod rezultata 29:29 strana koja osvoji 30. bod osvaja taj gem. Igrači mijenjaju strane u gemu kada vodeća strana osvoji 11 bodova.
 6. Za pobjedu ekipa dobiva 2 boda, za poraz 1, a za neodigranu utakmicu 0 bodova. Ako dvije ili više ekipa osvoje jednaki broj bodova, njihov plasman određuje se iz rezultata njihovih međusobnih susreta uzimajući postupno u obzir : – broj osvojenih bodova; – omjer dobivenih i izgubljenih gemova (količnik); – dobivenih i izgubljenih poena u gemovima.
 7. Prije početka svakog susreta ekipe ŠSD-a podnose povjereniku natjecanja prijavnicu u kojoj prijavljuju sve natjecatelje na njihovim pozicijama i jednog rezervnog igrača. Za svaki pojedini susret podnosi se nova prijavnica, a u prijavnicu se može postaviti bilo koji natjecatelj pojedine ekipe. Ždrijebom će se odrediti koja će ekipa imati postavu „A,X“
 8. Tijekom pojedinog susreta pozicije prijavljenih natjecatelja se ne mogu mijenjati.
 9. Tijekom pojedinog susreta bilo kojeg prijavljenog natjecatelja u svakom trenutku, dok nije prozvan meč, može zamijeniti rezervni četvrti natjecatelj te on zadržava poziciju zamijenjenog natjecatelja. Zamijenjeni natjecatelj više nema pravo igrati u tom susretu. Natjecatelj se ne može zamijeniti rezervnim natjecateljem tijekom igranja njegovog meča.
 10. Ukoliko susret nije odlučen nakon igre parova istovremeno će se odigrati dva preostala pojedinačna meča te će se upisati konačan rezultat 3:1 ili 3:2 ovisno o rezultatu četvrtog meča. Ukoliko je nakon četvrtog meča rezultat 3:1 on se upisuje, a peti meč se može i prekinuti. Rezultat 4:1 se ne upisuje.
 11. Ekipa može nastupiti ako su u trenutku poziva prisutni svi prijavljeni igrači. Ako prozvana ekipa neopravdano

ne nastupi, nakon čekanja od 10 minuta gubi utakmicu bez borbe. Ako prozvani igrač ili par neopravdano ne nastupe, nakon čekanja od tri minute gube utakmicu bez borbe.

 1. Ukoliko tijekom gema dođe do povrede natjecatelja, ne može ga zamijeniti rezervni natjecatelj, a o nastavku igranja ozlijeđenog natjecatelja u tom gemu odlučiti će sporazumno mentor/voditelj ekipe ŠSD i medicinsko osoblje na turniru, a koliko se ne mogu dogovoriti, konačnu odluku donijet će vrhovni sudac natjecanja. Ukoliko ozlijeđeni natjecatelj ne može nastaviti s igrom, gem se bilježi kao pobjeda protivničkog natjecatelja, a ozlijeđenom natjecatelju se upisuju do tada osvojeni poeni. Ekipa može nastaviti s daljnjim natjecanjem u tom susretu i ozlijeđenog natjecatelj može zamijeniti na njegovoj poziciji drugi natjecatelj u narednom gemu, ukoliko ga je ozlijeđeni natjecatelj trebao igrati u tom susretu. Ozlijeđeni igrač nema pravo ponovnog igranja na tom natjecanju. Ukoliko dođe do ozljeda dva natjecatelja iste ekipe, i ozlijeđeni natjecatelj ne mogu više igrati, svi sljedeći susreti s tom ekipom bilježe se protivničkoj momčadi kao pobjeda 5:0, uz rezultate u gemovima od 21:0.

 

NAPOMENA:  Županijsko natjecanje će se održati u srijedu, 13. 12. 2017.g. u Osijeku.

 

 

Sanda Gašić, prof.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *