ŠKOLA SKIJANJA 2019

Školski športski savez grada Osijeka je u suradnji s Turističkom agencijom OsLine iz Osijeka, Odsjekom za sport Grada Osijeka i Školskim športskim savezom OBŽ organizirao školu skijanja za djecu i mlade. Nakon dvije godine provedene u Austriji, vratili smo se u Sloveniju na staze Mariborskog Pohorja.

Polaznici su bili učenici od 2. – 8. razreda osnovnih te od 1. – 3. razreda srednjih škola. Škola skijanja se održavala u terminu od 3.-11. siječnja 2019. godine. Škola skijanja je planirani program Saveza i prihvaćen je Programom javnih potreba u sportu na području Grada Osijeka.

U cijeni aranžmana u iznosu od 2.950,00 kuna polaznicima je bilo osigurano :

  • 8-dnevni puni pansion,
  • 7-dnevna skijaška karta
  • kvalitetna škola skijanja (licencirani učitelji i voditelji skijanja),
  • završno natjecanje i podjela nagrada i diploma,
  • skijaška oprema (skije, cipele, štapovi, kaciga, + marker),
  • autobusni prijevoz,
  • putno osiguranje,
  • kupanje na bazenu,
  • dnevna i večernja animacija i cjelodnevna briga o djeci.

U školu skijanja su bila uključena 52 polaznika.

Smještaj je bio u Hotelu Videc koji se nalazi u neposrednoj blizini skijaških staza. Polaznici su bili smješteni u četverokrevetnim sobama i 8-12 krevetnim apartmanima.

Škola skijanja se svakodnevno provodila u terminu od 9,00 – 16,00 sati (od početka do kraja rada skijališta), a u nju su bila obavezno uključena sva djeca. Dnevna pauza i odmor su bili za vrijeme ručka u Hotelu Videc.

            Skijašku opremu potrebnu za provedbu škole skijanja za svakog polaznika osigurali su : Školski športski Savez grada Osijeka i Zajednica športskih udruga i saveza Osječko-baranjske županije. Sva skijaška oprema je servisirana. Za vidno označavanje i isticanje polaznika škole skijanja na skijaškim stazama korišteni su markeri.

            Polaznici su bili podijeljeni u 5 skupina obzirom na predznanje skijanja. Posljednji dan obuke održano je natjecanje na stazi koju su nam postavili domaćini. Školu skijanja su svakodnevno provodili licencirani učitelji i voditelji skijanja : Sanda Gašić i slovenski učitelji skijanja su bili zaduženi za početničku skupinu, Mladen Pupić je vodio osnovnu skupinu skijaša (koji su već 1-2 godine bili uključeni u školu skijanja), Dane Končar je radio s naprednijim skijašima; i Darko Dumančić je vodio najnapredniju skupinu skijaša. Svi polaznici su uspješno savladali školu skijanja.

Osim sportskog i natjecateljskog programa, boravak je obilovao zabavnim i edukativnim sadržajima, a  posljenju večer su uz prigodan zabavni program za koji su se pobrinuli polaznici tečaja i njihovi voditelji, podijeljena priznanja o završenoj školi skijanja i dodijeljene medalje najboljim natjecateljima.

            Za organizaciju putovanja, smještaj po sobama, izlete i animaciju polaznika bila je Sanda Gašić, glavna tajnica Saveza. Sve zacrtane aktivnosti su uspješno provedene u suradnji s učiteljima skijanja koji su isto tako vodili cjelodnevnu brigu o djeci.

            Sve dane su nas pratili dobri vremenski uvjeti, a snijega na stazama je bilo dovoljno za kvalitetnu provebu škole skijanja. Naši mladi polaznici su se međusobno družili, a i sudjelovali su u svim animacijskim slobodnim aktivnostima. Svi utisci sa skijanja su iznimno pozitivni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *