PLITVICE I RASTOKE

Ovaj će izlet sigurno upasti u kategoriju “Izleti za pamćenje”. Subotu i nedjelju 14. i 15. 11. 2020. godine skupina entuzijasta (28) provela je upoznavanju dijelova Lijepe Naše. U subotu, nakon ranog polaska iz Osijeka, dovezli smo se u Slunj gdje smo se odmah mogli smjestiti u sobe (Restoran Feniks i Sobe Puškarić). Nakon kraće okrijepe, odmah smo se uputili u akciju. Jedna skupina prošetala je do Slunja malo razgledati grad i Rastoke, a oni malo odvažniji su odlučili hodati uz Rijeku Slunjčicu…od izvora do Rastoka gdje se ulijeva u rijeku Koranu, što iznosi nešto malo više od 7 km. Kada se tome pridodaju kilometri koje smo još prehodali na putovanju..do večere…s večere…skupilo se tu finih 12-tak kilometara.

Drugo jutro (nedjelja) smo poranili kako bi na Plitvice stigli prije 8,00 sati kada se zatvarala glavna cesta jer se baš taj dan održavao i Plitvički maraton. Opet smo se malo podijelili jer je veći dio naše grupe došao s ciljem što više hodati i vidjeti, a petoro je na Plitvice došlo s ciljem da ih optrče…kao sudionici utrka (svaka im čast!!!). Plitvice smo obišli uzduž i poprijeko, nahodali se , vozali se brodićima, fotkali, ručali, družili se, uživali u prelijepoj prirodi. Trkači su sve utrke uspješno istrčali. Svi smo se okupili oko 15,30 sati kada smo krenuli nazad u Osijek. Ne znam koje su se energije ujedinile ta dva dana, ali su učinile sa smo svi bili kao jedan…..što se najbolje moglo osjetiti u autobusu prigodom povratka. Bili smo čista radost i veselje…e kako malo čovjeku treba 🙂

Ovaj prekrasan izlet organizirali su ujedinjenim snagama Školski športski savez grada Osijeka i GSSR “Sport za sve”. Naš vozač Velimir nas je super sigurno prevozio gdje god je trebalo, a otkrili smo da može biti i uspješan kao DJ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *