OBAVIJEST O ODRŽAVANJU GRADSKOG I ŽUPANIJSKOG NATJECANJA ŠSD OŠ U PLIVANJU

ŠŠSO I ŠŠSOBŽ organiziraju gradsko (pojedinačno i ekipno) i županijsko (ekipno) natjecanje ŠSD OŠ u plivanju koje će se održati u

četvrtak, 28. 10. 2021. godine na Gradskim bazenima s početkom u

10.30 h – osnovne škole

NAPOMENA:  Molimo plivače i voditelje da dođu pola sata prije početka natjecanja. Prijavnice su dostupne niže na stranici.

                       Prijave ekipa (pojedinaca) dostavite e-mailom najkasnije do srijede, 27. 10. 2021. (do 12,00 h).           

OSNOVNE ŠKOLE – POSEBNE PROPOZICIJE PLIVANJA:

1. Natjecanje se održava po pravilima Hrvatskog plivačkog saveza te po ovim pravilima:

2. Natjecanje je ekipno i pojedinačno, posebno u muškoj i ženskoj konkurenciji. Ako škola nema kompletnu ekipu, ima pravo prijaviti pojedince koji će biti uvršteni u pojedinačni poredak.

3. Natjecanje će se održati u sljedećim disciplinama:

  • 50 m slobodno
  • 50 m leđno
  • 50 m prsno
  • 50 m leptir
  • štafeta 4 x 50 m mješovito
  • štafeta 4 x 50 m slobodno

4. Ekipu čini 8 (osam) natjecatelja i (1) jedna rezerva. ŠŠD će se ekipno bodovati i ukoliko nastupi s manje od 8 natjecatelja (minimalno 4) u svim pojedinačnim disciplinama i jednoj štafeti.

5. Svaka (kompletna) ekipa na svakoj disciplini prijavljuje 2 (dva) natjecatelja, a boduju se oba rezultata. Svaki natjecatelj može nastupiti u jednoj pojedinačnoj disciplini i u jednoj štafeti. 

6. Bodovanje za ekipni poredak:

  • Prvoplasirani (natjecatelj ili štafeta) donose ekipi bodove po formuli: broj ekipa x 2 boda, drugoplasirani će osvojiti bod manje od prvoplasiranog, trećeplasirani dva boda manje, itd..

7. U slučaju diobe mjesta bolja je momčad koja ime više prvih; drugih; trećih; mjesta te koja ima bolji poredak u štafeti 4×50 mješovito; štafeti 4×50 slobodno.

Napomena : Medalje će biti uručene prvoj trojici najuspješnijih natjecatelja po disciplinama i štafetama. Pehari za ekipno natjecanje će se najboljima uručiti kada se obrade svi rezultati.

Glavna tajnica Sanda Gašić, prof.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *