OBAVIJEST O ODRŽAVANJU NATJECANJA U DJEČJEM NOGOMETU (dječaci od 1. – 4. razreda)

 

Za natjecanje u dječjem nogometu u šk. godini 2016./2017. prijavu je izvršilo 9 ekipa.

 1. Dio natjecanja – Ekipe će biti podijeljene u tri skupine u kojima će se međusobno natjecati jednostrukim bod sustavom.
 2. Dio natjecanja – Ulaze prvoplasirane ekipe iz skupina. Razigrat će kup sustavom.

 

RASPORED ODIGRAVANJA UTAKMICA – IZMJENA

 

A SKUPINA – Filipovićka, Retfala, Višnja

Utakmice će odigravati u dvorani OŠ Višnjevac. Povjerenik – Branko Hannich, učitelj TZK.

 • srijeda, 10. 05.

12,00   Retfala – Višnja

12,40   Višnja – Filipovićka

13,15   Filipovićka – Retfala

 

B SKUPINA – Rokus, Frankopan, Slap

C SKUPINA – Mladost, Jagoda, 5. Rajon

Utakmice će odigravati u SD Jug. Povjerenici – djelatnici Saveza.

 • utorak, 09. 05.

11,00   Rokus – Slap

11,40   Rokus – Frankopan

12,15   Frankopan – Slap

13,00   Mladost – Jagoda

13,40   Jagoda – 5. Rajon

14,20   Mladost – 5. Rajon

 

PROPOZICIJE NATJECANJA – NOGOMET 3. i 4. razreda

 1. Natjecanje se održava po pravilima za mali nogomet Hrvatskog nogometnog saveza te ovim pravilima :
 2. Susreti se igraju na igralištu rukometnih dimenzija s rukometnim golovima.
 3. Vrijeme jedne utakmice iznosi 2 x 15 minuta s odmorom od 5 minuta.
 4. Ekipa se sastoji od najviše 12 (dvanaest) igrača, 6 igrača u polju (5 igrača + vratar) i do 6 rezervnih igrača. Igra se s loptom broj ”4” (koja odskače).
 5. Tijekom susreta svaka ekipa može izvršiti neograničen broj izmjena, koje se vrše na sredini igrališta (kao u rukometu). Vratar može uz odobrenje suca zamijeniti mjesto s bilo kojim igračem svoje ekipe.
 6. Kazneni udarci izvode se s udaljenosti od 6 metara.
 7. Svaka ekipa ima pravo u svakom poluvremenu regularnog tijeka utakmice jedanput zatražiti minutu odmora (time – out), koji se odobrava u prvom prekidu igre.
 8. Vratar može igrati rukom samo u kaznenom prostoru, a loptu upućenu od suigrača može primiti rukom. Vratar loptu u igru uvodi rukom i iz tog ubacivanja se izravno ne može postići zgoditak. Korner se dosuđuje i kada se lopta odbije od vratara.
 9. Kod svih nastavaka igre protivnički igrači se moraju udaljiti na 5 metara od lopte. Iznimka je početni udarac i udarac

nakon primljenog gola. U navedenim slučajevima igrači moraju biti udaljeni 3 metra od lopte.

 1. Svako izlaženje lopte preko uzdužne (aut), odnosno poprečne (korner) linije, izvodi se nogom. Aut se izvodi iza ili s uzdužne linije.
 2. Zbog težeg prekršaja ili nesportskog ponašanja igrača, igrač dobiva žuti karton. Drugi žuti karton istom igraču automatski povlači crveni karton. Igrač koji je dobio crveni karton napušta igru i klupu za rezervne igrače te na toj utakmici više ne može sudjelovati u igri. Nakon isteka od 2 minute isključenog igrača može zamijeniti rezervni igrač. Ako momčad s više igrača postigne zgoditak, zamjenski igrač može ući u igru prije isteka kazne od 2 minute.

U slučaju kažnjavanja igrača s direktnim crvenim kartonom (zbog izrazito grubog prekršaja, drskog ponašanja, napada na suca), taj se igrač kažnjava zabranom nastupa u prvoj sljedećoj utakmici, a po procjeni povjerenika natjecanja, prijavljuje se Natjecateljskom povjerenstvu koje provodi daljnji postupak.

 1. U slučaju neriješenog rezultata završnih (ili kup) utakmica izvode se izravni udarci sa 6 metara i to naizmjenično 3 (tri) igrača iz svake momčadi (koja su završila utakmicu). Ne dobije li se i tada pobjednik, izravne udarce izvode preostali igrači (koji su završili utakmicu) i to naizmjenično po jedan igrač iz svake momčadi do «Zlatnog pogotka». Izravne udarce ne smiju izvoditi igrači koji su isključeni iz igre.

Sanda Gašić, prof.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *