OBAVIJEST O ODRŽAVANJU NATJECANJA U FUTSALU – DJEVOJČICE 7./8. r.

Za natjecanje u futsalu za djevojčice osnovnih škola u šk. godini 2017./2018. prijavu je izvršilo 7 ekipa. Utakmice će se odigravati u SD Jug, a povjerenici će biti djelatnici Saveza.

 1. krug natjecanja: Prijavljene ekipe (7) su podijeljene u 2 (dvije) skupine u kojima će se međusobno nadmetati jednostrukim bod sustavom
 2. krug natjecanja: Dvije prvoplasirane ekipe iz svake skupine će križno razigrati A1-B2; B1-A2; poražene ekipe igraju za 3./4. mjesto, a zatim pobjedničke igraju finale.

 

A SKUPINA – SLAP, ANTUN ’07, FRANKOPAN

B SKUPINA – MLADOST, POLET, SOKOL, ZRINJEVAC

 

 

 1. KOLO – četvrtak, 26. 10.             1. KOLO – ponedjeljak, 30. 10.             3. KOLO – utorak, 07. 11.         

13,40    Slap – Frankopan                      13,40    Antun ’07 – Slap                                    13,40    Zrinjevac – Polet

14,15    Mladost – Zrinjevac                    14,15    Polet – Mladost                         14,15    Frankopan – Antun ’07

14,55    Polet – Sokol                            14,55    Zrinjevac – Sokol                       14,55    Sokol – Mladost

 

 

PROPOZICIJE NATJECANJA

 1. Natjecanje se održava po pravilima igre za futsal Hrvatskog nogometnog saveza te po ovim pravilima :
 2. Susreti se igraju na igralištu rukometnih dimenzija.
 3. Vrijeme jedne utakmice iznosi 2 x 15 minuta s odmorom od 5 minuta. Posljednje dvije (2) minute utakmice, igra se čista igra (vrijeme se zaustavlja u svakom prekidu, a nastavlja kad lopta nakon prekida ponovno bude u igri). Minutu odmora može tražiti voditelj-trener, a odobrava se u prvom prekidu igre kada je ekipa u posjedu lopte.
 4. Ekipa se sastoji od najviše 10 (deset) igrača Utakmica može početi ako ekipa ima u polju 4 igrača i vratara.
 5. Ukoliko ekipa ostane s dva igrača u polju, utakmica se prekida i registrira s tri naprama nula za protivnika (ekipa koja ima više igrača) ili ako je tog trenutka rezultat veći od navedenog, registrirat će se taj rezultat.
 6. Bodovanje rezultata u liga sustavu: pobjeda – 3 boda ; neriješeni rezultat – 1 bod ; izgubljena utakmica – 0 bodova

nedolazak – minus 1 bod

Određivanje redoslijeda ukoliko ekipe imaju isti broj bodova:

 1. a) međusobni susret; b) razlika između danih i primljenih zgoditaka-pobjednik izvođenja izravnih udaraca s udaljenosti od 6m ; c) više postignutih zgoditaka ; d) ždrijeb
 2. Zamjena se obavlja kada je lopta u igri ili izvan igre i na nju se primjenjuju sljedeći uvjeti : – igrač koji ulazi na igralište mora to učiniti u vlastitom području označenom za zamjene, ali tek kada je igrač koji napušta igralište potpuno prešao uzdužnu crtu; – zamjenski igrač podliježe ovlastima i odlukama suca, bez obzira na to je pozvan u igru ili ne; – zamjena je dovršena kada zamjenski igrač stupi na igralište. Od tog trenutka on postaje aktivni igrač, a igrač kojeg zamjenjuje to prestaje biti; – broj zamjena je neograničen.
 3. Vratar može igrati u kaznenom prostoru samo kako nalažu pravila za mali nogomet HNS-a. Vratar mora nositi opremu koja ga jasno razlikuje od ostalih igrača.
 4. Svako izlaženje lopte preko uzdužne (aut), odnosno poprečne (korner) linije, izvodi se nogom. Aut se izvodi iza ili s uzdužne linije.
 5. Zbog težeg prekršaja ili nesportskog ponašanja, igrač dobiva žuti karton. Drugi žuti karton istom igraču automatski povlači crveni karton. Crvenim kartonom se kažnjava igrač u slučaju izrazito grubog prekršaja, drskog ponašanja, napada na suca. Igrač koji je dobio crveni karton napušta igru i klupu za rezervne igrače te na toj utakmici više ne može sudjelovati u igri te ne može nastupiti na prvoj sljedećoj utakmici. Nakon isteka od 2 minute isključenog igrača može zamijeniti rezervni igrač. Ako momčad s više igrača postigne zgoditak, zamjenski igrač može ući u igru prije isteka kazne od 2 minute.
 6. U slučaju neriješenog rezultata završnih (ili kup) utakmica izvode se udarci s udaljenosti 6 m, i to naizmjenično 3 (tri) igrača iz svake momčadi (koja su završila utakmicu). Ne dobije li se i tada pobjednik, izvode se kazneni udarci i to naizmjenično po jedan igrač iz svake momčadi dok se ne dobije pobjednik. Kaznene udarce ne smiju izvoditi igrači koji su isključeni iz igre.

 

 

Pravilo koje će vrijediti za ekipe koje uđu u drugi dio natjecanja

Za vrijeme utakmice vrijedi pravilo akumulirani prekršaj (Pravilo za mali nogomet HNS-a ), tj. u svakom poluvremenu se nakon pet akumuliranih prekršaja (počevši od šestog) izvodi slobodan udarac s udaljenosti od  10 m ili s mjesta gdje se dogodio prekršaj, a prema odluci igrača koji izvodi prekršaj.

 

 

 

 

NAPOMENA :

 1. Natjecateljice u dvoranu mogu ući jedino u adekvatnoj sportskoj opremi i obući jer u suprotnom neće moći igrati.

 

 

 

Sanda Gašić, prof.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *