OBAVIJEST O ODRŽAVANJU NATJECANJA U FUTSALU ZA UČENIKE 5. I 6. RAZREDA OSNOVNIH ŠKOLA

Za natjecanje u futsalu za učenike 5. i 6. razreda osnovnih škola prijavu je izvršilo 17 ekipa. Utakmice će se igrati u SD Jug. Povjerenici – djelatnici Saveza.

 1. dio natjecanja – Prijavljene ekipe (17) su podijeljene u pet (5) skupina u kojima će se međusobno natjecati jednostrukim bod sustavom.
 2. dio natjecanja – Iz skupina sastavljenih od 3 ekipe dalje prolaze prvoplasirane ekipe iz svake skupine i jedna drugoplasirana bolja po rezultatu. Iz skupina sastavljenih od 4 ekipe dalje prolaze dvije prvoplasirane ekipe. Ostaje 8 ekipa koje se natječu kup sustavom.
 3. dio natjecanja – Četiri pobjedničke ekipe nastavljaju natjecanje. Parovi se izvlače ždrijebom. Pobjedničke ekipe igraju finale, a poražene za 3.-4. mjesto.

 

SKUPINE I RASPORED ODIGRAVANJA UTAKMICA

A SKUPINA – RETFALA, SOKOL, LAVOVI     

B SKUPINA – JAGODA, ANTUN ’07, FILIPOVIĆKA

C SKUPINA – MLADOST, ZRINJEVAC, JOSIPOVAC, FRANKOPAN

D SKUPINA – TINKA, NAZOR, ERNEST

E SKUPINA – VIŠNJA, ROKUS, MLADOST (VUKA), DAVOR

 

– petak, 17. 03.                             – srijeda, 22. 03.                                  – četvrtak, 30.03.

11,00                                                   11,00    Višnja – Davor                         11,00   Višnja – Rokus

11,35                                                   11,35   Rokus – Mladost (V)                11,35   Mladost (Vuka) – Davor

12,10                                                   12,10   Rokus – Davor                         12,10   Višnja – Mladost (V)

12,50   Jagoda – Filipovićka               12,50   Mladost – Zrinjevac                 12,50   Mladost – Josipovac

13,25   Antun’07 – Jagoda                  13,25   Josipovac – Zrinjevac             13,25   Mladost – Frankopan

14,00   Antun ’07 – Filipovićka                        14,00   Ernest – Nazor                         14,00   Josipovac – Frankopan

14,35  Zrinjevac – Frankopan             14,45   Tinka – Nazor                         14,30   Retfala – Sokol

15,15   Tinka – Ernest                         15,05   Lavovi – Sokol

15,40   Retfala – Lavovi

– utorak, 04. 04.                                                             

11,00   2. dio

11,35   2. dio

12,10   2. dio

12,45   2. dio

13,20   3. Dio

14,00   3. Dio

14,30   3. Dio

15,00   3. Dio

 

 

NAPOMENA :

 1. Županijsko natjecanje ĆE SE ODRŽATI 26. 04. 2017. U BELOM MANASTIRU.
 2. U dvoranu se može ući u čistoj obući.

Posebne propozicije NATJECANJA:

 1. Natjecanje se održava po pravilima futsala Hrvatskog nogometnog saveza te ovim pravilima :
 2. Susreti se igraju futsal loptom broj ”4” na igralištu rukometnih dimenzija s rukometnim golovima.
 3. Vrijeme jedne utakmice iznosi 2 x 15 minuta s odmorom od 5 minuta.
 4. Momčad se sastoji od najviše 10 (deset) igrača. Igraju 4 igrača u polju i vratar.
 5. Momčad ne može započeti utakmicu ukoliko nema pet igrača (4+1) u polju.
 6. Ukoliko momčad ostane s dva igrača u polju (vratar i dva igrača u polju), utakmica se prekida i registrira s tri naprema nula za protivnika (ekipa koja ima više igrača) ili ako je tog trenutka rezultat veći od navedenog, registrirat će se taj rezultat.
 7. Tijekom susreta svaka momčad može izvršiti neograničen broj izmjena, koje se vrše na sredini igrališta (kao u rukometu). Vratar može uz odobrenje suca zamijeniti mjesto s bilo kojim igračem svoje momčadi.
 8. Kazneni udarci izvode se s udaljenosti od 6 metara.
 9. Svaka momčad ima pravo u svakom poluvremenu regularnog tijeka utakmice jedanput zatražiti minutu odmora (time – out), koji se odobrava u prvom prekidu igre.
 10. Vratar može igrati rukom samo u kaznenom prostoru. Loptu ne može primiti rukom od suigrača, osim ako je to bilo nenamjerno ili ako je lopta vraćen glavom, prsima ili natkoljenom. Vratar loptu u igru uvodi rukom i iz tog ubacivanja se izravno ne može postići zgoditak. Korner se dosuđuje i kada se lopta odbije od vratara.
 11. Zamjena se obavlja bilo kada je lopta u igri ili izvan igre i na nju se primjenjuju sljedeći uvjeti :
 • igrač koji napušta igralište mora to učiniti u vlastitom području zamjene, ali tek kada je igrač koji napušta igralište potpuno prešao uzdužnu crtu,
 • zamjenski igrač podliježe ovlasti i odlukama suca, bez obzira na to je li pozvan u igru ili ne,
 • zamjena je dovršena kad zamjenski igrač stupi na igralište. Od tog trenutka on postaje aktivni igrač, a igrač kojeg zamjenjuje to prestaje biti.
 1. Bodovanje rezultata u liga sustavu: pobjeda – 3 boda ; neriješeni rezultat – 1 bod ; izgubljena utakmica – 0 bodova

nedolazak – minus 1 bod

Određivanje redoslijeda ukoliko ekipe imaju isti broj bodova:

 1. a) međusobni susret; b) razlika između danih i primljenih zgoditaka ; c) više postignutih zgoditaka ; d) ždrijeb
 2. Svako izlaženje lopte preko uzdužne (aut), odnosno poprečne (korner) linije, izvodi se nogom. Aut se izvodi iza ili s uzdužne linije.
 3. Zbog težeg prekršaja ili nesportskog ponašanja igrača, igrač dobiva žuti karton. Drugi žuti karton istom igraču automatski povlači crveni karton. Igrač koji je dobio crveni karton napušta igru i klupu za rezervne igrače te na toj utakmici više ne može sudjelovati u igri. Nakon isteka od 2 minute isključenog igrača može zamijeniti rezervni igrač. Ako momčad s više igrača postigne zgoditak, zamjenski igrač može ući u igru prije isteka kazne od 2 minute.

U slučaju kažnjavanja igrača s direktnim crvenim kartonom (zbog izrazito grubog prekršaja, drskog ponašanja, napada na suca), taj se igrač kažnjava zabranom nastupa u prvoj sljedećoj utakmici, a po procjeni povjerenika natjecanja, prijavljuje se Natjecateljskom povjerenstvu koje provodi daljnji postupak.

 1. U slučaju neriješenog rezultata završnih (ili kup) utakmica pobjednika će odlučiti igrači koji su završili utakmicu „šestercima“. Tri igrača iz svake momčadi naizmjenično izvode udarce sa 6 metara. Ne dobije li se i tada pobjednik, preostali igrači (koji su završili utakmicu) izvode udarce sa 6 metara i to naizmjenično po jedan igrač iz svake momčadi do «Zlatnog pogotka». Udarce sa 6 metara ne smiju izvoditi igrači koji su isključeni iz igre.
 2. Pravilo „Akumuliranih prekršaja” primjenjivat će se u drugom krugu natjecanja.

 

Sanda Gašić, prof.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *