OBAVIJEST O ODRŽAVANJU GRADSKOG I ŽUPANIJSKOG NATJECANJA ŠSD SŠ U PLIVANJU

ŠŠSO i ŠŠSOBŽ organiziraju gradsko (ekipno i pojedinačno) i županijsko (ekipno) natjecanje ŠSD SŠ u plivanju koje će se održati u

četvrtak, 28. 10. 2021. godine na Gradskim bazenima s početkom u

                                                    9.00 h – srednje škole

NAPOMENA:  Molimo plivače i voditelje da dođu pola sata prije početka natjecanja. Prijavnice su dostupne niže na stranici.

                       Prijave ekipa (pojedinaca) dostavite e-mailom najkasnije do srijede, 27. 10. 2021. (do 12,00 h).           

SREDNJE ŠKOLE – POSEBNE PROPOZICIJE PLIVANJA:

1. Natjecanje se održava po pravilima Hrvatskog plivačkog saveza te po ovim pravilima:

2. Natjecanje je ekipno i pojedinačno, posebno u muškoj i ženskoj konkurenciji. Ako škola nema kompletnu ekipu, ima pravo prijaviti pojedince koji će biti uvršteni u pojedinačni poredak.

3. Natjecanje će se održati u sljedećim disciplinama:

  • 50 m slobodno
  • 50 m leđno
  • 50 m prsno
  • 50 m leptir
  • štafeta 4 x 50 m slobodno

4. Ekipu čini 4 (četiri) natjecatelja i (1) jedna rezerva. ŠŠD će se ekipno bodovati ukoliko nastupi u svim disciplinama koje propisuje ovaj propisnik.

5. Svaka (kompletna) ekipa na svakoj pojedinačnoj disciplini prijavljuje 1 (jednog) natjecatelja koji ujedno pliva i štafetu (4 x 50 slobodno). Svaki natjecatelj može nastupiti u jednoj pojedinačnoj disciplini i u jednoj štafeti. 

6. Bodovanje za ekipni poredak:

  • Prvoplasirani (natjecatelj ili štafeta) donose ekipi bodove po formuli: broj ekipa x 2 boda, drugoplasirani će osvojiti bod manje od prvoplasiranog, trećeplasirani dva boda manje, itd..

7. U slučaju diobe mjesta bolja je ekipa koja ime više prvih; drugih; trećih; mjesta te koja ima bolji poredak u štafeti 4×50 slobodno.

Napomena : Medalje će biti uručene prvoj trojici najuspješnijih natjecatelja po disciplinama i štafetama. Pehari za ekipno natjecanje će se najboljima uručiti kada se obrade svi rezultati.

Glavna tajnica

Sanda Gašić, prof.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *